Munkavállalóknak

2021.01.11

Információ álláskeresőknek

Tény, hogy életünk egyharmadát munkahelyünkön töltjük ... mi segítünk Önnek, hogy ez az időszak jól és eredményesen teljen.

Álláskereséskor legfontosabb, hogy megfelelő önéletrajzot készítsen, hiszen egy személyes találkozó előtt is fontos, hogy milyen benyomást kelt majdani munkáltatójában.

Az önéletrajz tartalmazza:

  • személyes adatok
  • elérhetőségek
  • név
  • születési idő
  • lakcím
  • telefonszám
  • e-mail cím

Tanulmányok

Fontos, hogy tanulmányait időrendi sorrendben sorolja fel.

Szakmai tapasztalatok, eddigi munkahelyek

Korábbi munkahelyeit fordított sorrendben sorolja fel. Röviden jellemezze a céget illetve a munkakört. Sorolja fel feladatait.

Nyelvtudás

Fontos megemlíteni a beszélt idegen nyelveket, hiszen a mai munkaerőpiacon alapkövetelményként jelenik meg a nyelvtudás. Nem érdemes azonban valótlan nyelvtudást megjelölni, mert az esetleges személyes interjú alkalmával fény derül a tényleges tudásra.

Számítógépes ismeretek

Manapság szinte minden munkahelyen, még az alacsonyabb pozíciókban is elengedhetetlen a számítógépes ismeret.

Egyéb képesítések, tanfolyamok Az önéletrajz végén érdemes felsorolni az elvégzett tanfolyamokat, akkor is ha ezek nem kötődnek szorosan az adott pozícióhoz. Persze ügyelni kell arra, hogy tényleg csak felsorolásszerűen említsük meg ezeket! Fénykép Mindenképpen előny, ha fényképet is csatol önéletrajzához. Próbáljon meg előnyös képet választani! Előnytelen képet inkább ne csatoljon! Sajátkezű aláírás Ha kinyomtatott formában küldi el önéletrajzát, ne felejtse el aláírni! Az önéletrajz mellé érdemes motivációs levelet csatolni. Ne legyen túl terjengős, ne legyen 1 oldalnál hosszabb! A motivációs levél célja a figyelemfelkeltés.